Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Z O E K E N


 

 • U kunt zoeken via de online catalogus. Ook in de catalogus van de OBA is onze collectie opgenomen, evenals bij AdamNet. Behalve onze eigen collectie, hebben we nu ook toegang tot de internationale database LGBT Life van EBSCO Host.

 • Voor persoonlijk advies, bent u welkom bij de informatiebalie op het IHLIA-plein, geopend maandag t/m donderdag van 12.00 uur – 17.00 uur. U kunt ons ook bellen op dezelfde tijden via nummer 020-5230837 (service balie) of mailen.

 • De meest gevraagde en recente boeken uit de collectie staan in de boekenkasten op het IHLIA-plein op de 6e verdieping en deze kunnen dagelijks van 10:00 tot 22:00 uur ingezien worden. De overige boeken, onze gehele collectie internationale tijdschriften, onderzoeksrapporten, video’s/dvd’s en ander materiaal staan elders opgeslagen. Dit materiaal kan op aanvraag voor u worden klaargelegd.

  ......................................................................................................................................


V I N D E N 


 
 • Stuur uw aanvraag van benodigde materiaal door naar info@ihlia.nl. Vermeld daarbij ook hoe wij u kunnen bereiken, mocht dit nodig zijn, en wanneer u het materiaal wil inzien. Aanvragen beantwoorden wij altijd, u weet dan zeker dat u niet voor niets komt. Geen antwoord? Controleer uw spamfilter of neem telefonisch contact op.

 • Vindt u het lastig om informatie te vinden over uw onderwerp? Wij maken ook literatuurlijsten op maat. Vermeld bij de aanvraag van een literatuurlijst wel duidelijk en concreet wat u zoekt (dus precieze onderwerp, welke taal of talen, land(en) en indien mogelijk waarvoor). Een journalist heeft waarschijnlijk behoefte aan andere informatie dan een wetenschapper of scholier.

  ......................................................................................................................................

I N Z I E N 

 • Hou er rekening mee dat er tussen de aanvraag en het inzien 24 uur zit! Zo hebben onze medewerkers voldoende tijd om alles voor u klaar te leggen. Kunt u op de afgesproken tijd toch niet langskomen, geef dit dan zsm aan ons door.
   
 • U kunt maximaal 12 items per keer inzien.

 • Om te voorkomen dat het materiaal wordt gestolen of beschadigd, vragen we aan iedereen of ze een vorm van identificatie kunnen tonen alvorens de informatie in te kunnen zien. Een bankpas of OBA-pas is hierbij voldoende. NB: uw identiteit wordt niet geregistreerd!
   
 • Het audivisuele materiaal kan door maximaal 1 a 2 personen tegelijkertijd worden bekeken/beluisterd.

 • Het materiaal kan NIET uitgeleend worden, vanwege de grote zeldzaamheidswaarde. Het is wel mogelijk om kopieën en/of scans te maken. Hier zijn wel kosten aan verbonden (Als wij fotokopieën voor u maken, vragen wij € 0,50 per kopie; voor kopieën die u zelf maakt geldt het OBA-tarief (€ 0,10). Voor scans vragen wij € 0,50 per benodigde scan)

  ......................................................................................................................................

Heeft u nog vragen over onze dienstverlening, kijk dan snel even op de pagina met Meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, vul dan het Informatieformulier in.