Expositie Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen

 

 
Westerkerk en Homomonument
 

//NAAR VRIENDSCHAP ZULK EEN MATELOOS VERLANGEN//herdenken, vieren en verbinden - een tentoonstelling over ontmoetingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2012 bestaat het Homomonument 25 jaar. Het monument verwijst naar slachtoffers van geweld tegen seksuele minderheden overal ter wereld. Maar deze centraal in de stad gelegen locatie wordt ook benut om de successen te vieren van de homo-emancipatie in Nederland en om de verbinding te zoeken met het algemeen publiek.

IHLIA organiseert in samenwerking met de werkgroep ‘25 jaar Homomonument’ een tentoonstelling over 25 jaar homo-emancipatie in Nederland aan de hand van de geschiedenis van de Stichting Homomonument en acht andere homospecifieke organisaties die eveneens hun jubileum vieren: Vrouwenkoor Dissonant, Mannenkoor Manoeuvre, Gay Swim Amsterdam, Vereniging De Trut, MVS gaystation, COC Jong & Out, Stichting Secret Garden en de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht. De tentoonstelling wil laten zien dat het – behalve leuk - ook nog steeds nodig is dat seksuele minderheden elkaar in een beschermde omgeving kunnen ontmoeten, een eigen identiteit kunnen ontwikkelen en daarmee weerbaarder de wereld tegemoet kunnen treden.

De IHLIA-tentoonstelling ‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’*) werd op 5 april jl. geopend door burgemeester Van der Laan in de theaterzaal van de OBA.


Juul van Hoof (bestuurslid IHLIA) interviewt Bob van Schijndel

Mannenkoor Manoeuvre


Vrouwenkoor Dissonant


Burgemeester Van der Laan
 

Foto's gemaakt door John Melskens

Meer foto's op onze Facebook-pagina  >>


*) 4de regel uit het gedicht ‘Aan enen jongen visser’ van Jacob Israël de Haan; ook gebruikt op een van de driehoeken van het Homomonument.