Expositie Roze Ouderen


//ROZE OUDEREN//de alledaagsheid en het bijzondere van deze mensen

 

 

 

 

IHLIA en het Consortium Roze 50+ Nederland (ANBO, COC, MOVISIE en Schorer) waren trots u de foto-expositie Roze Ouderen, gemaakt door Luuk Wagter, te laten zien. Deze tentoonstelling reist nu door het land als onderdeel van de toolkit voor de Roze Loper.

Veel hetero-ouderen en homo jongeren kunnen zich geen voorstelling maken van Roze Ouderen. Onbekend maakt onbemind! Oudere homo’s, lesbiennes en biseksuele ouderen dragen door hun levenswijze interessante geschiedenissen met zich mee. Zij zijn degenen die zich hard hebben gemaakt voor emancipatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen en gelijke rechten voor homo’s en hetero’s. Juist zij hebben behoefte aan zich te uiten.

De fototentoonstelling bestaat uit een serie portretten gemaakt van Roze Ouderen. Daarbij werd de alledaagsheid en het bijzondere van deze mensen benadrukt. Uit de interviews met de ouderen kwamen opmerkelijke uitspraken naar voren, die werden gecombineerd met de foto’s.

Op maandag 30 mei werd de tentoonstelling officieel geopend en vond er aansluitend een theatervoorstelling plaats over roze ouderen door de Theatergroep Gray: Ik weet het nog heel goed ... over homoseksualiteit en dementie.

Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u de website van Roze50Plus bezoeken  >>