Expositie Leer in Amsterdam: 40 jaar MSA

 

 

Leer in Amsterdam: 40 jaar MSA | Uniek overzicht van de geschiedenis van een scene en een subcultuur

De tentoonstelling Leer in Amsterdam: 40 jaar MSA (Motor Sportclub Amsterdam) bood een overzicht van de geschiedenis van leer in Amsterdam vanaf het ontstaan van de eerste ontmoetingsplek voor homoleermannen in Amsterdam tot het 40-jarig bestaan van de Motor Sportclub Amsterdam in 2010.

Geïllustreerd met archiefmateriaal, homo-erotische kunst en memorabilia uit het verleden van de club bood deze tentoonstelling de bezoeker een uniek overzicht van de geschiedenis van een scene en een subcultuur die doorgaans verborgen blijven voor de buitenwereld. Naast informatie over de geschiedenis van leer in Amsterdam en de geschiedenis van de motorclub voor homomannen in het bijzonder, bevatte Leer in Amsterdam ook vijf unieke portretten van clubleden van verschillende generaties die openhartig vertellen over hun liefde voor leer en leermannen.

Menne Vellinga van MVS heeft een video gemaakt over deze tentoonstelling. In het filmpje geven Pieter (Mr. Leather), Jasper van IHLIA en Niels van de MSA een toelichting over de expositie.   >>