Informatie over IHLIA

 

  W I E  Z I J N  W E ?


Missie
Het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA) is een bibliotheek, archief, informatie- en documentatiecentrum over homoseksualiteit en seksuele diversiteit gevestigd in Amsterdam.

Als IHLIA willen we kortweg al het LGBT-materiaal (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender) signaleren en ontsluiten, zowel van nationale als internationale herkomst. We bewaren, ontsluiten en verstrekken vervolgens dit materiaal dat onder andere gebruikt kan worden als (achtergrond)informatie voor lessen, scripties, politiek, persoonlijke doeleinden en voorlichting over homoseksualiteit. Iedereen kan bij het IHLIA terecht voor informatie over homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders, hun geschiedenis, leefwereld en cultuur.

Vriendenkring
Ook u kunt het werk van IHLIA ondersteunen. Dit kan door lid te worden van de Vriendenkring: Vrienden van IHLIA (VvI). Behalve een financiële bijdrage, kunt u wellicht ons ook helpen door materiaal met betrekking tot homoseksualiteit dat u op zolder tegenkomt en aan ons kunt schenken. Wie weet vult uw materiaal net die ene lancune op in onze collectie.

Bekijk de jaaroverzichten van de Vrienden van IHLIA over 2012 en 2013.

Voor meer informatie over VvI klik hier

Algemene informatie
Lees hier het jaarverslag van IHLIA over het jaar 2011/12.
Het Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 is hier te lezen.
IHLIA is door de belastingdienst erkend als ANBI, hetgeen betekent dat uw gift of donatie aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen.
RSIN: 809996649

IHLIA heeft een onbezoldigd bestuur. Voor een overzicht van alle bestuursleden en medewerkers, klik hier.


  W A A R  Z I J N  W E  T E  V I N D E N ?


Vestiging Amsterdam

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)
Oosterdokskade 143, 6e verdieping
1011 DL Amsterdam

Voor verdere contactgegevens en openingstijden klik hier.

 

Online

www. .nl

 

 

  O N Z E  C O L L E C T I E


Uniek materiaal

IHLIA heeft de grootste homo- en lesbische collectie van Nederland, meer dan 100.000 titels. Op 1515 meter kastplank zo'n 20.000 boeken, 4800 tijdschrifttitels, 2000 videobanden en dvd's met speelfilms, documentaires, tv-series en reclamespotjes, 6500 affiches en tienduizenden scripties, brochures, werkstukken en nota's. Voor meer informatie over de collectie, klik hier.

Relevant
Onze collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuw (beeld)materiaal en publicaties. Daarvoor hebben we Relevant in het leven geroepen. Deze bibliografische rubriek geeft een overzicht van de aanwinsten voor onze collectie. Voor de laatste Relevant die is gepubliceerd in september 2013.

Zoeken en vinden
Om snel en eenvoudig te vinden wat u zoekt, kunt u gebruik maken van onze online catalogus. Voor vragen over hoe u het materiaal kunt inzien en over andere manieren waarbij we u van dienst kunnen zijn, klik hier.

Digitale collectie
Ook op onze website kunt u uniek materiaal vinden. Zo bieden wij online enkele edities uit begin jaren '60 van COC Periodiek aan, maar ook het eerste nummer van Wij uit 1932. Om dit en ander bijzonder materiaal te bekijken, klik hier.