Agenda

Hier vindt u een compleet overzicht van de activiteiten binnen IHLIA en andere interessante evenementen op het gebied van homoseksualiteit en seksuele diversiteit. Wanneer er MEER INFORMATIE staat kunt u op het logo van IHLIA klikken en dan wordt u automatisch doorgelinkt. IHLIA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.

S e p t e m b e r

    __________________________________________________________

Hele maand
t/m 29 oktober 

A M S T E R D A M
IHLIA - PLEIN (OBA)

EXPOSITIE NOOIT MEER IN DE KAST! // LEVENSVERHALEN VAN 'ROZE OUDEREN' VERBEELD

>>  De tentoonstelling Nooit meer in de Kast! - die na de expositie bij IHLIA op reis gaat naar diverse verzorgingstehuizen in Amsterdam - geeft een inkijkje in de levens van een tiental oudere homoseksuele vrouwen en mannen. Levens waarin homoseksualiteit een belangrijk maar niet het enige aspect is.

MEER INFORMATIE

 

    __________________________________________________________

Hele maand
t/m 26 oktober 

A M S T E R D A M
OUDE KERK

 

 

PRIDE PHOTO AWARD // TENTOONSTELLING WINNENDE FOTO'S MET THEMA 'GETTING CLOSER'

>>  Op vrijdag 29 augustus ontving fotograaf Parisa Taghizadeh de Pride Photo Award 2014 voor een foto uit haar serie 'Boy'. Aansluitend op de prijsuitreiking opende wethouder Simone Kukenheim de tentoonstelling met de winnaars van 2014 in de Oude Kerk in Amsterdam. De tentoonstelling is samengesteld door Marga Rotteveel (Photorevolt).

Taghizadeh's winnende serie portretteert haar zoon die, toen hij vijf jaar oud was, erg hield van dingen die doorgaans met meisjes worden geassocieerd. De serie onderzoekt wat jongetjes wel en niet mogen voor de wereld hen in de mal perst, waar een man in onze samenleving aan hoort te voldoen. Parisa Taghizadeh, die in Nieuw Zeeland woont, was een van de 375 deelnemende fotografen met 62 verschillende nationaliteiten.

MEER INFORMATIE

 

    __________________________________________________________

17

A M S T E R D A M
OBA (THEATER VAN HET WOORD)

17:00 - 19:00 (met receptie)

 

 
Mohammed Benzakour

  

DE HOMA: ZWIERIGE REDDER IN NOOD // MOSSE-LEZING 2014 - MOHAMMED BENZAKOUR

>>  In samenwerking met IHLIA organiseert Stichting George Mosse Fonds op woensdag 17 september de Mosse-lezing 2014, dit jaar uitgesproken door Mohammed Benzakour. Naar eigen zeggen de enige Reviaan van Marokkaanse origine.

Het thema van zijn lezing is de Homoseksuele Marokkaan (HoMa) als zeer welkom antidotum tegen de opkomst van vreemde, radicale, moderniteitvijandige elementen in onze progressieve maatschappij. De HoMA als een nieuw, zwierig fenomeen, een engel, een redder in nood – voor alle partijen..

MEER INFORMATIE

 

    __________________________________________________________

26-30

U T R E C H T
DIVERSE FILMHUIZEN

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

FILM INTRINSIC MORAL EVIL // NEDERLANDS FILM FESTIVAL

>>  De film Intrinsic Moral Evil, van de Amsterdamse kunstenaar/regisseur Harm Weistra, wordt tijdens het Nederlands Film Festival drie keer vertoond en is een van de 108 films die kans maken op een Gouden Kalf. De dansfilm speelt met de identiteit en de seksualiteit van drie dansers. Tegelijkertijd speelt de film met de perceptie van het publiek, om net voor de aftiteling het laatste geheim te onthullen. Het postscriptum plaatst het verhaal – en plaatst homoseksualiteit – in een voor veel kijkers verrassende context.

Intrinsic Moral Evil won eerder dit jaar de prijs voor de beste film op het festival Agite y Sirva in Mexico en is inmiddels op meer dan 20 filmfestivals in de wereld te zien geweest. De ruim 10 minuten durende film wordt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht vertoond als voorfilm en is op de volgende dagen te zien:

- vrijdag 26-09-2014 om 20:00 uur in Hoogt 1
- zaterdag 27-09-2014 om 21:15 uur in Louis Hartlooper Complex 3
- dinsdag 30-09-2014 om 19:15 uur in Wolff City 1

MEER INFORMATIE

  

    __________________________________________________________

28

A M S T E R D A M
OBA (THEATER VAN HET WOORD)

 

 

  

 

 

PRESENTATIE WEBSITE EN LGBT-DOCUMENTAIRES DOCUMENT OUR HISTORY NOW // EEN GEZICHT EN EEN STEM AAN LGBT'ERS IN ZUIDOOST-AZIE

>>  We nodigen je graag uit voor de presentatie van de nieuwe documentaires van de Stichting Document Our History Now. Deze documentaires gaan over Lesbians, Gays, Bisexuals and Transgenders in Zuidoost-Azië. Deze middag lanceert de stichting ook haar nieuwe website: www.documentourhistorynow.org

Document Our History Now ondersteunt het vastleggen van verhalen, geschiedenis, manifestaties en dromen van de LGBT-community. Op die manier krijgen LGBT'ers in Zuidoost-Azië een gezicht en een stem en wordt cultureel erfgoed opgebouwd. 

MEER INFORMATIE

 

IHLIA