Agenda

Hier vindt u een compleet overzicht van de activiteiten binnen IHLIA en andere interessante evenementen op het gebied van homoseksualiteit en seksuele diversiteit. Wanneer er MEER INFORMATIE staat kunt u op het logo van IHLIA klikken en dan wordt u automatisch doorgelinkt. IHLIA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.

A p r i l

    __________________________________________________________

Hele maand 

t/m 4 mei 2014

A M S T E R D A M
IHLIA - PLEIN (OBA)

10:00 - 22:00 uur

 

 

 

 

RAINBOW GIRLS // EEN FOTOGRAFISCHE DOCUMENTAIRESERIE OVER LESBISCHE VROUWEN IN ZUID-AFRIKA

>>  Onverschrokken leven zij met de dagelijkse dreiging van geweld, constante intimidatie en het risico om verstoten te worden door hun eigen families. De lesbische vrouwen van Gugulethu en Khayelitsha townships blijven trots op wie zij zijn en de liefde die zij representeren. 

Rainbow Girls is het derde deel van Julia Gunther’s langlopende project ‘Proud Women of Africa’: een fotografische documentaire over vrouwen die leven of werken in Afrika.

MEER INFORMATIE

 

    __________________________________________________________

29

A M S T E R D A M
DE BALIE

 

 

 

 

ANTI-HOMOWET IN OEGANDA // DEBAT

>>  In Oeganda tekende president Museveni op 24 februari de controversiële anti-homowet. Een homoseksueel die voor zijn geaardheid uitkomt, hangt vanaf nu levenslang boven het hoofd. Dit is niet de enige vrees waar homo’s in Oeganda mee kampen; geweld tegen homoseksuelen is aan de orde van de dag.

Zowel Nederland als andere westerse landen nemen maatregelen tegen Oeganda naar aanleiding van de nieuwe wet. Maar waarom leggen we Oeganda sancties op en landen als India en Rusland niet? Wat is het resultaat van deze sancties? Welke rol speelt het Westen in de toenemende homohaat in Afrika? En werkt het activisme van westerse ngo’s in het land averechts?

MEER INFORMATIE

 

IHLIA