Agenda

Hier vindt u een compleet overzicht van de activiteiten binnen IHLIA en andere interessante evenementen op het gebied van homoseksualiteit en seksuele diversiteit. Wanneer er MEER INFORMATIE staat kunt u op het logo van IHLIA klikken en dan wordt u automatisch doorgelinkt. IHLIA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.

O k t o b e r

    __________________________________________________________

Hele maand
tot 11 november 

A M S T E R D A M
IHLIA - PLEIN (OBA)

EXPOSITIE NOOIT MEER IN DE KAST! // LEVENSVERHALEN VAN 'ROZE OUDEREN' VERBEELD

>>  De tentoonstelling Nooit meer in de Kast! - die na de expositie bij IHLIA op reis gaat naar diverse verzorgingstehuizen in Amsterdam - geeft een inkijkje in de levens van een tiental oudere homoseksuele vrouwen en mannen. Levens waarin homoseksualiteit een belangrijk maar niet het enige aspect is.

MEER INFORMATIE

 

N o v e m b e r

    __________________________________________________________

7


A M S T E R D A M
VROUW&VAART

13:00 - 17:00 uur

 

 

 

EMPOWERMENT VAN BICULTURELE LESBISCHE MEIDEN EN VROUWEN // NETWERKBIJEENKOMST SERVICEPUNT EMANCIPATIE

>>  Lesbische meisjes en vrouwen met een migrantenachtergrond komen andere uitdagingen en problemen tegen dan autochtone lesbiennes. Zij leiden dikwijls een dubbelleven en kampen vaker met gevoelens van eenzaamheid, een moeizame zelfacceptatie, vragen over hun religie en onbegrip binnen hun familie. Ook blijkt het lastig voor instanties om passende hulpverlening aan te bieden, en wordt de hulpverlening vaak niet gevonden. Kortom: de biculturele lesbische vrouw verdient aandacht!

Hoe zorgen we ervoor dat de worsteling van biculturele lesbische en biseksuele meiden beter zichtbaar en bespreekbaar wordt? En welke behoefte hebben zij wat betreft hulp en empowerment? Daarover gaat deze netwerkbijeenkomst. 

MEER INFORMATIE

 

IHLIA